Cum expediez prin WEBCourier?

O metoda simpla si rapida de a trimite un colet este sa plasati o comanda completand formularul nostru de comanda online. Daca sunteti deja clientul nostru va puteti bucura de un intreg pachet de servicii personalizate pe care le puteti accesa online, gratuit, prin EVA System.  Aflati mai multe despre sistemele electronice EVA System.

Cum aflu unde este transportul meu?

Puteti afla cand s-a livrat transportul dumneavoastra si cine a semnat de primire sau puteti vedea alte informatii despre transport folosind sistemul urmarire al expedierii. Tot ce trebuie sa stiti este numarul de AWB sau de referinta al transportului. Daca nu sunteti la birou va pot ajuta solutiile mobile pe care vi le oferim gratuit.

Ce documente sunt necesare pentru a trimite un colet?

Toate transporturile prin WEBCourier trebuie insotite de un document de transport (AWB). Transporturile care  pleaca in afara Uniunii Europene, cu exceptia expedierilor de documente, trebuie insotite si de o factura comerciala.

Cum trebuie sa impachetez si sa etichetez coletul?

Puteti gasi aceste informatii in sectiunea Modalitati de ambalare.

Ce inseamna serviciile internationale Global Express si Global Economy?

Transporturile Global Express sunt transporturi efectuate pe cale aeriana, cu livrare a doua zi sau in prima zi lucratoare disponibila. Transporturile Global Economy sunt efectuate in reteaua rutiera, in conditii de eficienta a costurilor, cu timp de tranzit specificat (2-5 zile).

Pot aranja ca transportul meu sa fie livrat la primele ore ale diminetii?

Da, exista optiuni de livrare inainte de ora 9:00, 10:00 sau 12:00. Urmatoarele servicii beneficiaza de aceste optiuni: National Express, Bucuresti Express, Global Express, Global Economy.

Pot sa comand marfa si sa o platesc la destinatie/livrare?

Da, este posibil. In cazul in care doriti sa aduceti marfa din alta tara si sa platiti transportul in Romania, WEBCourier va ofera aceasta facilitate, in baza caruia veti avea controlul total asupra acestui tip de transporturi.

Cum calculati tariful transportului meu?

Pentru fiecare transport va vom solicita greutatea si dimensiunile coletelor. Greutatea volumetrica se obtine inmultind volumul cu un factor de conversie specific pentru fiecare serviciu. Greutatea taxabila este cea mai mare dintre cele doua (fizica si volumetrica). Din acest motiv, informatiile cat mai corecte in momentul cererii cotatiei sunt vitale.

La ce ora (exacta) se va face livrarea / va ajunge curierul sa ridice pachetul?

Livrarea transporturilor se face in decursul unei zile lucratoare. Livrarile cu ora definita sunt cele pentru care s-a solicitat optiunea suplimentara de 09/10/12 AM. In ceea ce priveste preluarea comenzilor de la sediul dvs, in momentul inregistrarii comenzii vi se va solicita o ora maxima pana la care va putem gasi la sediul companiei dvs.

De ce trebuie intocmite acte de vama pentru CD-uri pentru transporturile extracomunitare?

In raport cu autoritatea vamala romana, CD-urile sunt considerate marfa. Din acest motiv, exportarea lor intr-o tara non-comunitara presupune intocmirea documentelor vamale de import.

De ce nu transportati acte de licitatie decat prin serviciul National SameDay

Documentele de licitatie necesita livrarea obligatorie inaintea unei ore foarte bine definite, intr-o anumita zi. Pentru a evita situatiile neplacute in care conditiile de trafic sau accidente nedorite duc la intarzierea masinilor de linie de retea, astfel de documente sunt transportate cu masini dedicate care fac legatura directa si rapida intre expeditor si destinatar.

De ce nu transportati alimente perisabile?

Aceste produse necesita transport in conditii speciale de temperatura si umiditate, conditii care pot fi asigurate doar in masini sau containere speciale.

Ce despagubiri primesc daca transportul se pierde sau se deterioreaza?

In cazul in care transportul a fost ambalat corespunzator de catre expeditor, iar continutul a ajuns totusi deteriorat, despagubirile se acorda conform Termenilor si Conditiilor, art.12. In cazul in care doriti asigurare la intreaga valoare a marfii, se percepe o suprataxa, echivalentul a 1% din valoarea declarata a marfii dar minim 50 RON. In cazul in care marfa respectiva este pierduta sau deteriorata, se va despagubi integral valoarea acesteia.

De ce sunt intrebat intotdeauna care este numele meu si numarul de telefon?

Chiar daca firma dvs exista deja in baza de date a WEBCourier, este posibil ca persoana care face comanda in numele companiei dvs sa fie diferita de fiecare data.

Cum procedez daca firma mea si-a schimbat adresa si vreau ca preluarile sa se faca din alta parte?

Va rugam sa ne anuntati de aceasta modificare printr-un email sau un fax, la care sa atasati si o copie a actului fiscal pe care apare noua dvs adresa.

Se poate livra coletul/documentul in aceeasi zi?

Da, se poate, prin intermediul solutiilor personalizate ale WEBCourier: National SameDay, Bucuresti SameDay si International SameDay.

Se pot face livrari/preluari Sambata?

Livrarile Sambata se pot face in cazul in care solicitati acest serviciu in momentul lansarii comenzii si daca localitatea de destinatie permite livrarea. Pentru a verifica disponibilitatea acestei optiuni, va rugam contactati Departamentul de Relatii cu Clientii. Preluarile Sambata se pot face prin intermediul Serviciului Special.

De ce nu acceptati comenzi cu plata la destinatie, daca expeditorul nu are cont de client WEBCourier?

Conform procedurilor WEBCourier, pentru ca un transport sa poata fi efectuat cu plata la destinatie, ambii clienti trebuie sa aiba cont de client la WEBCourier si sa fie solvabili din punct de vedere financiar.

Ce este numarul de AWB folosit de WEBCourier?

Numarul de AWB (AirWayBill) este un numar care identifica un anumit transport. Fiecare plic sau colet trimis prin WEBCourier are un asftel de numar, diferit de toate celelalte. Pentru a localiza foarte rapid numarul de AWB pe un document de transport este suficient sa gasiti codul de bare – numarul de AWB se afla de obicei imediat sub codul de bare.