INSTRUCTIUNI SI MODALITATI DE AMBALARE

Noi va oferim cateva sfaturi utile privind ambalarea.
Cu toate acestea, dvs sunteti singurul raspunzator pentru asigurarea unui ambalaj adecvat pentru transport.

DOCUMENTE, PLICURI

Documentele trebuie preambalate in plicuri cat mai rigide. In cazul in care expediati compact discuri trebuie sa va asigurati ca acestea sunt ambalate in plicuri cu protectie interioara.

Nu trimiteti lichide sau obiecte fragile in plicurile din carton sau plastic.

COLETE

WEBCourier accepta expedierile in ambalajul original al producatorului sau in acela al expeditorului. Va rugam sa luati in considerare instructiunile de mai jos, pentru a va asigura ca transportul dvs. va fi livrat in perfecta stare.

Va rugam apelati Departementul de Relatii cu Clientii pentru a afla toate detaliile in ceea ce priveste greutatea maxima a fiecarei expedieri, in functie de serviciul si destinatia aleasa.

Va rugam apelati Departementul de Relatii cu Clientii pentru a afla toate detaliile in ceea ce priveste greutatea maxima a fiecarei expedieri, in functie de serviciul si destinatia aleasa.

AMBALARE CORESPUNZATOARE

Ambalajele exterioare trebuie sa fie dintr-un material rigid si rezistent la rupere.
Verificati specificatia de greutate a ambalajului si nu depasiti aceasta limita. Asigurati-va ca ambalajul nu este in nici un fel vatamat (cutiile folosite si vatamate pot pierde intre 30% si 60% din rezistenta) si ca toate sistemele de inchidere ale cutiei sunt intacte.
Ambalajul trebuie sa aiba suficienta suprafata plana pentru a permite aplicarea documentului de transport Webcourier, fara a afecta continutul cutiei. In caz contrar, este necesar ca marfa sa fie ambalata intr-o cutie mai mare. Va rugam indepartati de pe ambalaj orice urme ale altor etichete sau coduri de bare.
Articolele ale caror suprafete pot fi afectate de etichete adezive, marcaje sau care pot fi usor vatamate prin manipulare normala, trebuie ambalate in cutii.

MATERIALE DE PROTECTIE EXTERIOARA

Impachetati fiecare articol separat in material de protectie si centrati-le in cutii. Asigurati-va ca articolele nu sunt in contact direct unul cu celalalt in interiorul cutiei si ca sunt protejate atat pe parti, cat si pe colturi, deasupra si dedesubt.
Umpleti toate spatiile goale cu material de umplutura aditional si adaugati un strat de material de protectie deasupra.
Materialele de umplutura asigura protectie limitata pentru articolele grele din metal, cum sunt piesele auto; astfel de bunuri trebuie transportate in cutii intarite. Piesele mici si grele trebuie ambalate in pungi de plastic rezistente, etichetate separate, inainte de introducerea in cutie.
Tipariturile (reviste, publicatii, etc.) care nu sunt ambalate corespunzator vor fi ambalate in cutii, pentru a evita ca, pe parcursul transportului, sa se produca murdarirea sau distrugerea. Ambalati si aplicati banda adeziva astfel incat obiectele sa nu aiba libertate de miscare in interiorul cutiei, apoi protejati cu material de umplutura amplasat pe fundul cutiei, pe laterale si deasupra.
Articolele rulate, cum ar fi covoarele, materialul textil sau hartia, trebuie ambalate in material plastic cu aplicarea unor etichete adezive aditionale (pe langa cele de pe cutie) continand adresa expeditorului/destinatarului. Impachetati bunurile in folii de plastic cu bule, inainte de a le ambala in tuburi cilindrice de carton.

SIGILAREA SI ETICHETAREA COLETELOR

Ambalajele trebuie sa permita aplicarea etichetelor (pe suprafata plana neantrerupta), a documentului de transport sau a buzunarului din plastic adeziv pentru documente, permitand astfel citirea codurilor de bare de catre sistemele automate de scanare si/sau citirea facila a detaliilor de catre angajatii Webcourier.
Asigurati-va ca nu lasati muchii taioase sau varfuri ascutite. Acoperiti astfel de muchii cu carton ondulat aplicat cu banda adeziva. Apoi asigurati pachetul aplicand 3 randuri de banda adeziva lata de 5 cm deasupra si dedesubtul cutiei.
Cand aplicati banda adeziva pe cutiile de carton inchise, treceti un rand de banda adeziva deasupra si alte doua randuri pe laterale pentru a le sustine. Cu cat mai greu este coletul (in mod deosebit cele continand reviste, tiparituri, etc.), cu atat mai multa banda adeziva este necesara. Preferabila este banda adeziva cu rezistenta mare, aplicata pe cel putin doua directii.

Inainte de a sigila pachetul, nu uitati sa aplicati o eticheta in plus in interiorul coletului sau sa introduceti in colet o carte de vizita sau o foaie cu antet, care sa contina detalii de identificare atat ale expeditorului, cat si ale destinatarului.

ADRESE SI ETICHETE

Folositi etichete pe care ati inserat in mod cat mai clar atat detalii de identificare ale expeditorului, cat si ale destinatarului. Mentionati intotdeauna codul postal si nr. de telefon al destinatarului pe documentul de transport si pe eticheta. Codul postal trebuie sa fie acela al unei adrese stradale. Casutele postale nu sint acceptate.
Adresa destinatarului trebuie trecuta pe documentul de transport standard Webcourier, tiparit pe o imprimanta laser jet.
Indepartati etichetele vechi (sau urme ale acestora) de pe cutie. Mentionati adresa destinatarului atat pe cutie, cat si pe documentul de transport WEBCourier.
Plasati eticheta si documentul de transport pe suprafata superioara a coletului. Aceasta ajuta la pozitionarea corecta a coletului pe durata transportului. WEBCourier nu poate asigura pozitionarea in functie de indicatii de orientare de tipul sagetilor sau inscriptiilor gen “ACEASTA LATURA IN SUS”.

Nu acoperiti niciodata codul de bare si nu murdariti sau sifonati eticheta.

CE TREBUIE SA FACETI

  • aplicati documentul de transport Webcourier pe suprafata exterioara superioara a coletului.
  • asigurati-va ca eticheta este tiparita pe o imprimanta adecvata, deoarece codul de bare este folosit pentru corecta directionare a coletului dvs. catre destinatia sa finala. Etichetele tiparite necorespunzator pot fi scanate defectuos, conducand astfel la intarzieri in livrare.
  • aplicati un singur document de transport pe coletul dvs.
  • asigurati-va ca toate informatiile de pe coletul dvs. sunt in conformitate cu cele continute in codul de bare. Toate etichetele trebuie tiparite in conformitate cu specificatiile Webcourier. Va rugam sa ne contactati daca aveti nevoie de asistenta pentru pregatirea documentatiei de transport.

CE NU TREBUIE SA FACETI

  • nu aplicati banda adeziva peste documentul de transport Webcourier, in mod deosebit peste codul de bare.
  • nu aplicati documentul de transport Webcourier peste o muchie a coletului.
  • nu sifonati documentul de transport Webcourier sau eticheta cand le aplicati pe colet.
  • nu zgariati si nu adaugati marcaje peste documentul de transport Webcourier sau peste eticheta.